Solrosen - nya bostäder i Simrishamn

Efter att ha färdigställt Trekanten med sina 64 bostäder i första etappen av att utveckla Skansenområdet vänder vi nu blicken mot Solrosen vid Simrisvägen.

Solrosen ligger nära centrum i kanten av sjukhusområdet och med promenadavstånd till nya COOP. Solrosen är ett förtätningsprojekt i staden.

 Solrosen – nytt bostadskvarter

 Kvarteret har ett bra läge i ett uppvuxet och etablerat bostadsområde. Precis intill ligger Galaxen (fd Möllegården) med kontor för socialförvaltningen. Och på andra sidan av Simrisvägen finns bostadshus i tre våningar.

Simrishamns Bostäder AB planerar uppföra två hus i tre våningar med tillsammans 24 bostäder. Husen innehåller attraktiva och tillgängliga bostäder för alla åldersgrupper. Det är nära till närmsta hållplats för både regionbuss och Snurringen.

Söder om bostäderna finns en parkeringsyta för de boende.

Bostäder

 De nya bostäderna spänner över olika storlekar från 2 RoK om ca 60 kvm till 3 RoK om ca 72kvm. Bostäderna planeras med öppna, ljusa och trevliga planlösningar. Alla bostäder har en möblerbar balkong.

 Materialval och utrustning

 Bostäderna är utrustade med generöst badrum med tvättmaskin och torktumlare. Köken har modern inredning och diskmaskin. Golven är av parkett och badrummen är kaklade med klinker på golvet. Material i övrigt är av god kvalitet.

Solrosen kök

 

 Utemiljö

De höga träden närmast korsningen Simrisvägen/Sjukhusvägen bevaras. Vi skapar en attraktiv och trygg utemiljö med vackra häckar och växter samt trevliga mötesplatser för både äldre och yngre.

Tidplan

Vi räknar med upphandling våren -19 och byggstart sommaren 2019. Då blir det inflyttning efter sommaren 2020.

Låg hyra för nyproduktion

 Simrishamns Bostäder har sökt investeringsstöd från Boverket för projektet. Beviljas stödet blir hyrorna ca 1500 kr/kvm inkl värme. Det innebär ca 7700 kr/mån för 2 RoK resp 8900 mån för 3 RoK. Utan stöd blir hyrorna ca 10 % högre.